Nieuws Limburg Hams bedrijf zkt. 200 miljoen euro

Hams bedrijf zkt. 200 miljoen euro

Hams bedrijf zkt. 200 miljoen euro

Tussen 150 en 200 miljoen euro is het bedrag dat Tessenderlo Chemie wil ophalen om bijkomende overnames te doen en de schulden te herfinancieren. Hoofdaandeelhouder en mede-CEO Luc Tack had al eerder laten verstaan dat “met een halflege tank geen bedrijf kan bestuurd worden”. Vandaar de kapitaalronde, waarbij tussen oktober en december 150 tot 200 miljoen moet opgehaald worden. Een hele brok, aangezien Tessenderlo Chemie een beurwaarde heeft van maar 700 miljoen euro, zo berekende De Tijd.

luc tack tc De bestaande aandeelhouders hebben voorkeurrecht om in te tekenen op de nieuwe aandelen (tot 29 oktober). Luc Tack is zelf, met 27,5 procent, de grootste aandeelhouder van het chemiebedrijf, en zal zijn rechten uitoefenen. De andere (grote) aandeelhouders moeten wel mee in bad, anders dreigt Tack meer dan 30 procent van Tessenderlo in handen te krijgen en moet hij – met zijn ander bedrijf, Picanol – verplicht een overnamebod uitbrengen op het chemiebedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.