Nieuws Limburg Handontsmetter met temperatuurcamera: nieuw uit Limburg

Handontsmetter met temperatuurcamera: nieuw uit Limburg

Handontsmetter met temperatuurcamera: nieuw uit Limburg

Aan de ingang van de pretparken worden ze al geïnstalleerd, en ook heel wat andere winkels, bedrijven en publiek toegankelijke accommodaties hebben veel interesse in een gloednieuwe, Limburgse uitvinding. Fevervision is een display waar bezoekers hun handen kunnen ontsmetten en op hetzelfde moment hun temperatuur wordt gemeten. Het is een innovatieve samenwerking tussen de jonge Limburgse ondernemers, waaronder Nick Koopmans van Pixelvision en Sven Vangeneugden van Vigilance Security.

Fevervision heet het toestel dat naar aanleiding van de corona-crisis in ijltempo door de spitsvondige ondernemers werd bedacht. Ze gooiden hun expertise samen: Nick Koopmans is gespecialiseerd in ‘recognition camera’s’ en Sven Vangeneugden kent alles van beveiliging. Ook andere leveranciers en adviseurs droegen in de voorbereidingsfase hun steentje bij. Samen hebben zij een display ontwikkeld met een handontsmetter. Wie ervoor staat (individueel of in groep) krijgt een eenvoudige video te zien over hoe de handen best gewassen worden. Intussen wordt via een camera in real time de lichaamstemperatuur gemeten. Dit duurt minder dan een seconde met een nauwkeurigheid tot op 0,2 graden. “Een mooie oplossing om personeel en bezoekers van winkels, bedrijven, luchthavens, pretparken en andere faciliteiten in alle veiligheid het gebouw te laten betreden”, aldus de initiatiefnemers. “De realtime output realiseerden we met vorige systemen ook al, maar deze toepassing gaat veel verder.”

“Waar we vooral op inzetten is het besef bij alle bezoekers dat iedereen in hun buurt de handen heeft ontsmet en koortsvrij is”, aldus Sven Vangeneugden. “Ze moeten zien en beleven dat er alles aan gedaan wordt om corona uit de discotheek, het pretpark of de winkel te weren. Dat geeft een gerust gevoel, wat helemaal anders is dan een verdoken opgestelde camera waar alleen de exploitant het resultaat van ziet.”

Fevervision ziet de orders binnenstromen. Een knap staaltje van ‘snel schakelen’ en inspelen op de opportuniteiten in tijden van crisis!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.