Nieuws Limburg Hansen Transmissions plat door staking

Hansen Transmissions plat door staking

Hansen Transmissions plat door staking

De bediendevakbonden LBC en BBTK hebben vanaf 22 uur zondagavond de toegangspoorten geblokkeerd van Hansen Transmissions International in Lommel. Ze doen dit omdat een akkoord over de uitbetaling van overuren en andere sociale conflictpunten uitblijft.

In deze vestiging, waar tandwielkasten voor de aandrijving van windmolens worden gemaakt, werken 215 bedienden en 506 arbeiders. Het conflict draait om de bedienden, die al maanden via klassieke onderhandelingen, verzoeningspogingen en ludieke acties proberen om uitbetaling of recuperatietijd af te dwingen van zowat 8000 overuren die 125 bedienden hebben gepresteerd.

“Harde acties zijn nodig om het bedrijf te laten inzien dat hun visie op het begrip arbeidsduur niet strookt met de Belgische wetgeving,” zegt Sofie Michiels, afgevaardigde van het LBC-NVK. “Ook inzake functieclassificatie rijdt het bedrijf nog steeds zijn eigen koers en biedt het weinig transparantie in hun ‘systeem’. Daarom eisen wij concrete maatregelen om het aantal overuren te beperken, en indien deze toch gepresteerd worden, de correctie uitbetaling of recuperatie ervan. Tot slot willen we ook een paritair uitgewerkte functieclassificatie met inspraak van werknemers en vakbonden, zoals dit gangbaar is in andere ondernemingen.”

Tot maandagavond 22 uur zullen er geen voertuigen of medewerkers toegang krijgen tot de gebouwen. De bonden hopen intussen de dialoog opnieuw op te starten, met zeer concrete actiepunten en harde garanties op de agenda.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.