Nieuws Limburg Hard werken en niet staken houdt Galva open

Hard werken en niet staken houdt Galva open

Hard werken en niet staken houdt Galva open

Het bedrijf Galva Power in Overpelt gaat dan toch niet dicht. Dat was nochtans de intentie die de 76 medewerkers in november vorig jaar hadden gekregen. “Maar omdat we met hard werk hebben bewezen dat de vestiging toch een toekomst heeft, is de directie bereid om het bedrijf open te houden,” zegt Nele Vanoevelen van het ACV.

Galva Power is een bedrijf dat metalen onderdelen thermisch verzinkt. Eind vorig jaar werd een grondige herstructurering, en zelfs de intentie tot sluiting aangekondigd voor de vestiging in Overpelt. De enorme overcapaciteit op de markt, een prijszetting onder het kostenniveau en het verlies van belangrijke klanten zorgden toen voor een omzetdaling van 40 procent. Toch waren de vakbonden toen erg verrast, aangezien er op dat moment vaak overuren en weekendwerk moest gepresteerd worden om de bestellingen bij te houden.

“We wilden dan ook niet geloven dat het bedrijf geen toekomst meer had,” aldus Nele Vanoevelen, secretaris van het ACV. “We hebben het hoofd koel gehouden en acties kunnen vermijden. Meer nog, de handen werden nog extra uit de mouwen gestoken om de bestaansreden van Galva Power Overpelt te staven.” Met succes, want een sluiting is niet langer aan de orde, aldus de directie. Er staat wel nog een herstructurering aan te komen, waarbij de nadruk ligt op een hogere productiviteit en kostenbesparing. Over hoe dat moet gebeuren worden de onderhandelingen nu verdergezet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.