Nieuws Limburg Haspengouwse boeren troepen samen op de markt

Haspengouwse boeren troepen samen op de markt

Haspengouwse boeren troepen samen op de markt

Alle beetjes helpen om de lokale economie een duwtje in de rug te geven. Zeker de kleinere telers van authentieke en biologische voedingsproducten hebben het niet makkelijk om hun nochtans uitstekende waren aan de man te brengen. Daarom organiseren verenigingen als VELT, Tuinen in Transitie en Voedselteams, een markt met unieke producten van eigen kweek, zoals geitenkaas, honing, wijn, biobier en perenlikeur. ‘Vreucht van eigen bodem’ is de naam van het initiatief dat zondag plaatsvindt in De Bottelarij in Wellen.

bottelarij wellenDe organisatoren houden het niet bij deze eenmalige actie. Ze doen actief aan wat men CSA of Community Supported Agriculture noemen. Daarbij kunnen klanten, voor een vast bedrag per week, een groente- en fruitpakket bestellen. Zo bouwt de boer vaste klandizie op en krijgt hij niet met overproductie te maken.

Als afsluiter van het event is er een optreden van de eighties-band SALK. En zo is de cirkel van de economisch heropleving helemaal rond…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.