Hasselts callcenter opent vestiging in Marokko

IPG Group

, de vandaag gebruikte naam van callcenter IP Globalnet, heeft een paar weken geleden een vestiging geopend in Marokko en tevens de Nederlander Jac Vermeer (52) aangesteld als nieuwe CEO.

jac vermeerVermeer moet het contactcenter niet alleen in België doen groeien (onder meer door overnames), maar ook de internationale grenzen aftasten. Een eerste stap hierin, is de opening van een vestiging in Marokko. De nieuwe baas wil echter meer: "IPG heeft internationale groeiambities, en met mijn ervaring en passie voor klantencontact, in combinatie met de kennis en drive van de medewerkers van IPG, zie ik deze ambitie met vertrouwen tegemoet,” aldus Jac Vermeer. De Nederlander was voordien CEO van een sectorgenoot. “De afgelopen jaren heb ik bijgedragen aan de uitbouw van de customer care-branche op het gebied van klantgerichtheid, social media en efficiency, zowel in Nederland als in België," zegt hij. "Klantencontact is zeker in tijden van economische crisis essentieel voor de bedrijfsvoering van organisaties.

IPG werd opgericht in 1999 door Hasselaar Eric Ignoul en groeide onder zijn bewind uit tot het grootste in zijn soort in België. Sinds medio 2004 is het bedrijf gevestigd op de Research Campus in Hasselt. In 2008 verkocht Ignoul zijn aandelen. Vandaag is Christian Dumoulin van de Koramic Investment Group (dakpannen, Terca-bakstenen,...) de hoofdaandeelhouder. Er werken momenteel zo'n 1.500 mensen, waarvan bijna een derde in Hasselt. De rest resideert in Leuven, Brussel, Nederland, en dus ook in Marokko. Er worden voornamelijk telefoontjes beantwoord voor grote, nationale spelers in de telecom, bank- en verzekeringswereld.