Nieuws Limburg Hasselts familiebedrijf maakt huiswerk van beleggers

Hasselts familiebedrijf maakt huiswerk van beleggers

Hasselts familiebedrijf maakt huiswerk van beleggers

Excelco is de naam van het bedrijf dat Paul Hermans samen met zijn kinderen Jan en Kristel aanstuurt. Er wordt software gemaakt die het beleggers eenvoudig maakt om hun portefeuille uit te breiden en op te volgen. Op korte tijd zijn er al meer dan 500 klanten, zowel particulieren als banken en kleine vermogensbeheerders.

Paul_Jan_Kristel ExcelcoPaul Hermans begon er zowat 5 jaar geleden aan, met als doel een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk programma te ontwikkelen om aandelen te vergelijken. De gewone belegger was het doelpubliek. “Geen gemakkelijke zoektocht,” getuigt Hermans. “Want er bleek niet zomaar informatie te vinden die voor verschillende aandelen in dezelfde sectoren vergelijkbaar is.” Toch slaagde hij er niet alleen in om aandelen in vergelijkbare activiteiten via tal van ratio’s tegenover mekaar te zetten, maar ze ook een eenvoudige score mee te geven, van nul tot vijf sterren. “Wij volgen nu 640 aandelen van bedrijven in Europa, de VS en Azië. De bedoeling is om dat aantal uit te breiden tot 1.000. In elke sector zoeken wij naar de best presterende bedrijven. De klant krijgt iedere dag een nieuw overzicht. Wij maken op die manier het huiswerk van de beleggers, die ieder volgens hun eigen profiel een keuze kunnen maken.”

Ondertussen kwamen ook zoon Jan en dochter Kristel de rangen van Excelco versterken. Ze bouwen het systeem verder uit, onder meer met een app, die in de zomer wordt verwacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.