Hasselts hulpmiddel voor allergenen in horeca

foodinformation

Steeds meer klanten in de horeca vragen om gezondheidsredenen naar de samenstelling van de gerechten. Ze mogen bepaalde producten niet eten omdat deze allergieën veroorzaken, zoals gluten, schaaldieren, noten en andere voedingsallergenen. Bij de koks en andere horecamedewerkers zorgt dit vaak voor problemen, omdat ze zelf de samenstelling van alle ingrediënten niet kennen, en veel tijd verliezen met de klanten correct te informeren.

De Hasseltse bedrijven Quasydoc en reShuffle hebben hier een oplossing voor gevonden. Foodinformation is een online programma dat de horeca-uitbater in staat stelt om snel en gemakkelijk alle allergeneninformatie over zijn bereidingen op te vragen.

Horeca Van Zon (Beringen/Hamont-Achel) is de eerste groothandel die met Foodinformation werkt. Ze hebben al hun voedingsproducten in het programma gestopt, zodat de klanten van Van Zon exact weten welke allergenen zich in hun aankopen bevinden. “We krijgen als groothandel steeds meer vragen over de allergenen,” zegt Marion Van Zon. “Om onze klanten beter te informeren zijn we op zoek gegaan naar een makkelijke en toegankelijke oplossing, en dat is Foodinformation geworden.”
“Hiermee is Horeca Van Zon een pionier voor België in de geautomatiseerde, constante informatie-uitwisseling met hun klanten,” zegt Niels Rudel van Foodinformation. “We zijn er zeker van dat velen dit voorbeeld zullen volgen.”