Hasselts softwarehuis sluit mislukt avontuur in VS af

Softwarehuis Pearlchain.net (Hasselt, voorheen Houthalen-Helchteren) heeft vorig boekjaar de omzet zien stijgen van 4,5 naar 8 miljoen euro. Het verlies van 1,5 miljoen euro werd omgebogen tot een winst van 243.000 euro. Het overgedragen verlies wordt daarmee licht verminderd tot 1,8 miljoen euro.

RudyHageman-1Het bedrijf van Rudi Hageman (ex Real Software) sluit dan ook een moeilijke periode af. Die werd onder meer gekenmerkt door een mislukt Amerikaans avontuur. Pearchain wou in de VS een eigen verkoopkanaal opstarten, maar is daar van moeten terugkomen. De prospects zullen er nu benaderd worden vanuit Europa.

Financiële partners, zoals LRM, bevestigen het vertrouwen in de Hasseltse ERP-ontwikkelaar, onder meer door nieuwe leningen toe te staan en bestaande kredieten te verlengen. Ook met leveranciers zijn strikte afbetalingsplannen opgesteld die nauwkeurig worden nageleefd. Daarnaast doet ook het management een inspanning door achterstallige fees voorlopig niet te vorderen.

Het bedrijf gelooft sterk dat de ommekeer is ingezet. Met innovatieve producten wordt een mooie groei vooropgesteld in 2017. Er werken zo'n 58 mensen voor Pearlchain.net.