Nieuws Limburg Hasselts vleesbedrijf verliest alle vergunningen

Hasselts vleesbedrijf verliest alle vergunningen

Hasselts vleesbedrijf verliest alle vergunningen

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft alle erkenningen ingetrokken van het Hasseltse bedrijf Hay Import Export, dat vanuit Limburg koeienmagen richting Vietnam exporteert. Eerder deze maand werd de firma al gedeeltelijk verzegeld nadat het FAVV en de politie er administratieve onregelmatigheden hadden vastgesteld.

Hay Import Export werd een jaar geleden in Sint-Lambrechts-Herk opgericht door een Nederlandse ondernemer. Maar na klachten volgde een doorlichting, waaruit bleek dat er een loopje werd genomen met vergunningen en andere voorschriften. Daarop werd de handel in koeienmagen gesloten.

De Nederlandse zaakvoerder gaat in beroep. “Dit kost me iedere week 50.000 euro”, liet hij optekenen in Het Belang van Limburg van dinsdag. Daar kunt u het hele verhaal lezen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.