Nieuws Limburg Hasseltse CEO pompt 17 miljoen in thuisstad

Hasseltse CEO pompt 17 miljoen in thuisstad

Hasseltse CEO pompt 17 miljoen in thuisstad

Christian Teunissen, geboren en getogen Hasselaar, stopt een investeringsbedrag van 17 miljoen euro in een studententoren in Hasselt. Xior, het bedrijf waar hij CEO van is, zal het mega-project met 157 studentenkamers realiseren op de site van PXL Hogeschool in Hasselt. De school financiert met de middelen van deze private ontwikkeling, deels de realisatie van de nieuwe kunstacademie.

Aanvankelijk was er sprake van een groot ‘studentenhotel’ waar PXL-studenten en personeel tijdelijk konden verblijven. Het concept is na toewijzing van de concessie aan Xior bijgestuurd, in de zin dat er nu échte studentenkamers gerealiseerd worden. De toren, die al in november dit jaar klaar moet zijn, en dus al volgend academiejaar voor bijkomende accommodatie moet zorgen, biedt plaats aan minimaal 157 studenten. “Voor investeerders die deze koten kopen, verwachten we een rendement van 6%, aldus Hasselaar Christian Teunissen, die blij en fier is dat zijn beursgenoteerde onderneming eindelijk ook eens in Hasselt investeert.

“Hasselt is een echte levendige studentenstad met circa 22.000 studenten”, aldus Teunissen. “Wij kijken ernaar uit om op de nieuwe campus van de Hogeschool PXL kwaliteitsvolle en moderne studentenhuisvesting te kunnen aanbieden en mee het gemeenschapsgevoel op deze campus te versterken. Naast het toevoegen van een nieuwe Belgische topstad aan onze portefeuille, voegen we ook een gloednieuwe duurzame residentie toe.”

Ben Lambrechts van PXL deelt het enthousiasme: “We zijn verheugd dat een sterke speler als Xior naar Hasselt komt. Hasselt zet zich zo bij in het rijtje van grote studentensteden zoals Leuven, Gent, Delft, Lissabon, Porto, waar Xior reeds kwalitatieve en betrouwbare studentenkamers aanbiedt. De toren komt op een A-locatie midden op onze campus, dicht bij alle sociale voorzieningen en vlakbij de nieuwe Hasseltse groene long. Kortom een toplocatie waar onze studenten in ideale omstandigheden kunnen studeren, wonen en leven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.