Nieuws Limburg Hasseltse coach maakt pedagogisch kookboek

Hasseltse coach maakt pedagogisch kookboek

Hasseltse coach maakt pedagogisch kookboek

Philip Willems van het gelijknamige coachingbureau uit Hasselt, heeft een bijzondere toepassing op de markt gebracht om te leren koken. “Lengocook is een applicatie waarmee aan de hand van zeer eenvoudige omschrijvingen en foto’s wordt uitgelegd hoe een recept moet klaargemaakt worden,” vertelt Philip Willems. “Het is ook heel interactief. De app is aanvankelijk gemaakt om jongeren met autisme meer zelfstandigheid aan te leren. Want dat is wat ik, naast de coachingactiviteiten, al 25 jaar doe. Maar ook andere doelgroepen tonen interesse aangezien het een speelse manier is om een aantal competenties bij te brengen, zoals zelfvertrouwen. Onder meer in Munsterbilzen (Sint-Jozef) wordt Lengocook enthousiast onthaald.” Ook ouderen en schoolgaande jeugd zouden via de toepassing hun kookkunsten op deze eenvoudige manier kunnen verfijnen.

Philip Willems wil met de opbrengst van de app de mogelijkheden verder uitbreiden, onder meer door boodschappenlijstjes en andere features toe te voegen. Een aantal Limburgse bedrijven steunen het project. Lengocook is voorlopig alleen beschikbaar voor Android-apparaten en kan voor 4,5 euro worden aangekocht via Google Play.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.