Nieuws Limburg Hasseltse horeca is Mekka voor vegans

Hasseltse horeca is Mekka voor vegans

Hasseltse horeca is Mekka voor vegans

Peas, De Sladerij, Lento, Sappig en Botanique… Maar liefst 5 van de 9 categorieën in de Belgian Vegan Awards werden gewonnen door een onderneming uit Hasselt. Daarmee kroont de Limburgse hoofdstad zich tot het Mekka van het nationale veganisme.

Het was al voor de zesde keer dat de Belgian Vegan Awards georganiseerd werden. In 9 categorieën voor Belgische bedrijven (+1 internationaal en +1 voor een product) werden ondernemers bekroond die het afgelopen jaar in het oog sprongen met hun vegan aanbod. Hasselt mag zich dé grote overwinnaar van de Belgian Vegan Awards 2020 noemen aangezien 5 lokale ondernemingen in hun categorie met de hoofdprijs aan de haal gingen.

Dat de onderscheidingen deze kant uitkwamen, is vooral te danken aan de massale steun van het cliënteel. Het grote publiek mocht immers een stem uitbrengen voor hun favorieten, en daar speelde het chauvinisme ontegensprekelijk mee. De prijs voor het beste gebak ging naar Peas (al voor de derde keer op rij), De Sladerij serveert het beste ontbijt en brunch, Lento werd verkozen voor het beste diner, de prijs voor beste foodtruck ging naar Sappig en voor fastfood moet je bij Botanique zijn. Uiteraard allemaal vegan, dat spreekt voor zich.

Voor de volgend editie wil Hasselt ook de prijs voor onder meer de beste nieuwkomer én die voor beste webshop in de wacht slepen…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.