Hasseltse MLG koopt meer dan kwart kilometer kade

Multi Logistics Group, onderdeel van de Limburgse groep Hasco Invest, heeft in Gent het bedrijf Transferium overgenomen. Daarmee verwerft de logistieke groep een nationale dekking, extra kraancapaciteit en 350 meter bijkomende kade.

“Door van concurrenten naar structurele partners te gaan, krijgen we automatisch een schaalvergroting”, zegt Johannes Lagasse, CEO van Multi Logistics Group. "De overname levert naast meer nationale dekking, ook extra meters kade op: met de bijkomende 350 meter beschikt de groep nu over een totaal van 1.100 meter kade. Bovendien voegen we activiteiten in biomassa en recyclage aan ons aanbod toe."

Voordeel voor de klant: de bediening zal een pak sneller én beter verlopen. "We versterken ons in de expertisegebieden van stevedoring, biomassa en algemene overslag, en krijgen er 16 kranen bij. Daarmee komt het totaal van Multi Logistics Group op 50. Die gedeelde kracht maakt ons veel sterker."

De overname biedt een strategische meerwaarde van 12 miljoen euro. "Met die financiële slagkracht focussen we in de komende jaren op een verdere expansie in Vlaanderen en verkennen we ook nieuwe Waalse opportuniteiten", besluit Johannes Lagasse.