Nieuws Limburg Hasseltse restauranthouder speelt half miljoen kwijt

Hasseltse restauranthouder speelt half miljoen kwijt

Hasseltse restauranthouder speelt half miljoen kwijt

Straf verhaal uit de Hasseltse horeca. Door een aangetekende zending, die nooit is toegekomen, is ondernemer Duy Le van Japans restaurant Oishii aan de Zuivelmarkt, zijn zaak in Brussel kwijtgespeeld. De Nederlandse franchisegever heeft het contract verbroken en houdt een bedrag van meer dan een half miljoen euro achter.

Duy Le had niet alleen in Hasselt een zaak, hij baatte in Brussel ook het restaurant The Avocado Show uit. Voor dit concept had hij in Nederland een franchise genomen en het pand in Brussel volledig aangepast. Afspraak was om de investering op termijn te recupereren bij de franchisegever. Die heeft echter het contract met Duy Le eenzijdig stopgezet aangezien er door de coronasluiting geen huurinkomsten werden ontvangen. “De briefwisseling hierover werd door de postbode in de brievenbus van het gesloten restaurant gestopt”, aldus de onfortuinlijke ondernemer. “Dat hoort niet voor een aangetekende zending. Ik wist dus van niets.”

In onderstaande reportage van TV Limburg legt Duy Le uit wat er juist is gebeurd en hoe hij hoopt meer dan een half miljoen euro alsnog te recupereren van het moederbedrijf.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.