Nieuws Limburg HDM in Peer lanceert nieuwe gevelbekleding

HDM in Peer lanceert nieuwe gevelbekleding

HDM in Peer lanceert nieuwe gevelbekleding

HDM in Peer, verdeler van voornamelijk zelfgemaakte houten vloeren, wand- en muurpanelen, is gestart met een nieuw gamma van gevelbekleding in kunststof. “We zijn een innovatie-gedreven onderneming, die dus voortdurend op zoek is naar nieuwe toepassingen voor bouwbedrijven en doe-het-zelfvers,” legt gedelegeerd bestuurder Kees Tempelaars uit. “Met de sterke stijging van de grondstofprijzen en de marges die daardoor kleiner zijn geworden, zijn we eens te meer genoodzaakt om met innovatieve producten voor de dag te komen. De panelen in kunststof zijn daar een goed voorbeeld van. We merken dat ze goed aanslaan.”

Weer naar crisis?
Met een omzetverhoging tot 17 miljoen in het afgelopen jaar, schurkt HDM dicht tegen de recordomzet van enkele jaren geleden aan. “Klopt, maar omzet zegt uiteraard niet alles,” blijft Tempelaars bescheiden. “Het is de onderste lijn die telt en op dat vlak hebben we nog wat in te halen. De eerste 6 maanden van 2011 waren heel goed, maar in september en oktober is alles opnieuw in elkaar gezakt. De financiële wispelturigheid op internationaal vlak sijpelt duidelijk door naar de lokale bedrijven. We hopen alsnog een goede eindsprint in te zetten, maar de voortekenen zijn ongunstig.”

HDM stelt zo’n 28 mensen tewerk. Zopas werd er nog een investeringsprogramma van zo’n 2 miljoen euro afgerond voor het plaatsen van zonnepanelen. “Hoewel de zon ook wispelturig kan zijn, realiseren we hierdoor toch een mooie besparing,” besluit de gedelegeerd bestuurder.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.