Nieuws Limburg Hegge wint award voor ontwerp autodeur

Hegge wint award voor ontwerp autodeur

Hegge wint award voor ontwerp autodeur

Frans Hegge van Hegge ID uit Hamont-Achel heeft de OVAM Ecodesign Award Pro 2011 in de wacht gesleept voor zijn ontwerp van een lichte autodeur. Ook zijn waterkaraf – die ontworpen werd om de Limburgers aan te zetten meer kraantjeswater te drinken – was genomineerd.

“De deur is ontworpen voor Flanders Drive, samen met een 9-tal bedrijven als Bekaert, Nitto en Umicore,” zegt Frans Hegge. “Het was voor ons een bijzondere kans om als benjamin met zo’n firma’s in een project te stappen.” Het resultaat: een autodeur in kunststof die 20 procent lichter is dan een gewone deur. Ze is bovendien makkelijk opnieuw te ontmantelen en de onderdelen ervan kunnen gerecycleerd worden. Goed nieuws, want een lichtere auto zorgt voor een lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot. “Voor ons was het comfort ook belangrijk, want de deur moest ook goed aanvoelen en er mooi uitzien.”

Deze LWD (lightweight functional door demonstrator) is goed voor een trofee en 4000 euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.