Nieuws Limburg Heidebloem investeert 1,5 miljoen in autocars

Heidebloem investeert 1,5 miljoen in autocars

Heidebloem investeert 1,5 miljoen in autocars

De vreselijke tragedie in Zwitserland betekent -uiteraard totaal ondergeschikt aan het immense leed voor de nabestaanden- ook slecht nieuws voor de bedrijven die actief zijn in het busvervoer. Want hoewel volgens de eerste berichten de maatschappij in orde was met alle technische en administratieve verplichtingen, zal deze schok ook in de sector nog lang nazinderen. Dit ondanks het feit dat moderne busbedrijven jaarlijks vele miljoenen investeren in het comfort en de veiligheid van hun passagiers. Zo stelde autocarbedrijf Heidebloem uit Lanaken nauwelijks enkele uren voor de ramp, nog 2 gloednieuwe paradepaardjes voor.

Als eerste bedrijf mocht Jurgen Gobyn van Heidebloem twee nieuwe luxe-autocars van het type TX16 Astron presenteren. Dit is het nieuwe topmodel van constructeur Vanhool. “Er is veel aandacht geschonken aan veiligheidsopties, comfortopties en milieunormen,” zegt Gobyn. “Deze autocars hebben 55 verstelbare luxezetels met extra beenruimte en zijn uitgerust met snufjes als een frontcamera, aansluitingen voor laptop en ipod, draadloze microfoons, een ergonomische chauffeursinrichting, LED interieurverlichting, multimedia met bluetooth, enzovoort.” Deze bussen zijn zondag te bewonderen op de Made in Limburg Dag.

Met de investering in deze 2 voertuigen is een bedrag van 700.000 euro gemoeid. Heidebloem investeert dit jaar in totaal voor 1,5 miljoen euro in nieuwe autobussen en autocars.

Heidebloem stelt 110 mensen tewerk, beschikt over een vloot van 80 autobussen, waarvan 24 luxe autocars. Het bedrijf heeft ook een eigen reisbureau.

Pastoor van Lanaken zegent nieuwe bussen van Heidebloem tegen onheil.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.