Nieuws Limburg Heidebloem spendeert 2 miljoen aan 8 bussen

Heidebloem spendeert 2 miljoen aan 8 bussen

Heidebloem spendeert 2 miljoen aan 8 bussen

Busbedrijf Heidebloem uit Lanaken, uit de Gobo-groep van de ondernemersfamilie Gobyn, heeft 2 miljoen euro geïnvesteerd voor de aankoop van nieuwe bussen. Het gaat concreet om 3 touringcars en 5 lijnbussen. “We hebben vooral middelen vrijgemaakt om de veiligheid van deze 8 nieuwe voertuigen nog meer te verhogen,” zegt Jurgen Gobyn. “Zo zijn alle bussen uitgerust met de ‘fogmaker’, een automatisch blussysteem dat het volledige motorcompartiment automatisch blust bij brand of felle rookontwikkeling.”

HeidebloemHeidebloem heeft bewust gekozen voor de aankoop van Belgische makelij, aangezien 7 van de 8 voertuigen hier geassembleerd werden. De 2 paradepaardjes zijn van het allernieuwste autocartype Astron TX16 van de Belgische busconstructeur Vanhool uit Koningshooikt. Deze autocars hebben 55 verstelbare ‘grand luxe’-zetels met veel beenruimte. Naast alle standaardvoorzieningen zijn ook technologische snufjes zoals frontcamera, aansluitingen voor laptop en iPod, draadloze microfoons, een ergonomische chauffeursinrichting, enzovoort.

De lijnbussen van het model Citea werden bij VDL Bus & Coach in Roeselare besteld. De wagens en hun vaste bestuurders werden donderdag traditiegetrouw gezegend en gewijd door pastoor Gus Vanherk en dit om hen te behoeden voor drama’s zoals het busongeval van Sierre, volgende week één jaar geleden.

Heidebloem werd opgericht in 1952 en beschikt over een vloot van 80 autobussen. De omzet bedroeg in 2012 9,5 miljoen euro. Er werken 116 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.