Nieuws Limburg Heidevink fladdert weer na felle bedrijfsbrand

Heidevink fladdert weer na felle bedrijfsbrand

Heidevink fladdert weer na felle bedrijfsbrand

Exact één jaar nadat een verwoestende brand de industriële bakkerij LMR Biscuits (beter gekend als Heidevink Foods) in Sint-Truiden in de as legde, rollen er opnieuw ‘chocotongen’ van de band. Binnen enkele weken wordt er een tweede fabricagelijn voor speculaas opgestart. “Het heeft bloed, zweet en vooral veel geduld gekost om de nodige vergunningen te vergaren en de fabriek opnieuw op te starten,” zegt zaakvoerder Roland Bogaerts. “Maar nu ben ik een gelukkig man omdat ik mijn belofte aan het personeel heb kunnen realiseren.”

chocotongen heidevinkHet gebouw van de nieuwe koekjesfabriek ligt op een boogscheut van de vorige locatie in het Truiense industriepark. Bogaerts ging terug van start nadat hij de machines opkocht van een failliete collega uit het Waasland. Hiermee maakt hij vandaag 4.000 chocotongen per uur. Daarvoor werden de eerste vijf werknemers terug in dienst genomen. “Indien alles volgens plan verloopt wordt de speculaaslijn binnen 14 dagen opgestart en volgen tegen het einde van maart de fabricagelijnen voor poffertjes en pannenkoeken,” aldus Bogaerts. “Dit zal voor nog eens 10 tot 15 gewezen werknemers een nieuwe start betekenen. Daarmee kom ik mijn engagement na om hen opnieuw aan de slag te helpen. En nu maar hopen dat we van verder onheil gespaard blijven.”

J.Cr.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.