Nieuws Limburg Heijmans (Bilzen) haalt project van 50 miljoen binnen

Heijmans (Bilzen) haalt project van 50 miljoen binnen

Heijmans (Bilzen) haalt project van 50 miljoen binnen

Aannemer Heijmans Bouw uit Bilzen zit in het winnende consortium voor de bouw van de nieuwe Koningin Elisabethzaal, vlak naast de dierentuin in Antwerpen. Het wordt een totaal nieuw complex van 25.000 m2, met als blikvanger een concertzaal die plaats biedt aan 2.000 toeschouwers. De waarde van het contract voor Heijmans (in samenwerking met Willemen en Verstraeten & Vanhecke) bedraagt zo’n 50 miljoen euro, exclusief het congrescentrum.

elisabehtzaal“Uiteraard is dit voor ons een heel belangrijke opdracht,” zegt Luc Nijs, algemeen directeur van Heijmans Bouw. “Het gebeurt niet elke dag dat er projecten van deze omvang worden toegekend. Binnen ons team verzorgen wij in de eerste fase de volledige ruwbouw (tot wind- en waterdicht), maar ook bij de afwerking zijn we nauw betrokken. Zo is het de ambitie om van deze concertzaal de meest moderne in Europa te maken op vlak van akoestiek, belichting, temperatuur, enzovoort. Hiervoor werken we uiteraard samen met erg gespecialiseerde, internationale bureaus. En ook met onze zusterafdelingen in Nederland, die onder meer in Utrecht ervaring hebben opgedaan met de bouw van concertzalen.”

De werken starten medio juni (afbraak van de oude zaal, zie foto, is al gebeurd) en moeten in 2016 afgerond zijn (820 kalenderdagen). Heijmans Bouw en de onderaannemers zullen er zo’n 140 arbeiders tewerkstellen.

Een mooi filmpje met de 3D-beelden van het nieuwe project, kan je zien via deze link.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.