Nieuws Limburg Heineken brouwt Cristal met zonne-energie

Heineken brouwt Cristal met zonne-energie

Heineken brouwt Cristal met zonne-energie

Brouwerij Alken-Maes heeft bovenop het dak van de productie-unit in Alken 6000 zonnepanelen gelegd. Hierdoor wekt de brouwerij nu zo’n kwart van de verbruikte stroom zelf op. Het gaat om de grootste installatie op een brouwerij in Europa, aldus Alken-Maes.

De installatie die zopas in gebruik werd genomen, bestaat uit 6.000 zonnepanelen met een vermogen van 1.463 kWp . Dit is goed voor een jaarlijkse productie van 1.338 MWh, of het gemiddeld verbruik van zo’n 440 gezinnen. Samen met de warmtekracht-koppelingscentrale die in 2009 in gebruik genomen werd, staat de brouwerij van Alken op deze manier zelf in voor zo’n kwart van haar elektriciteitsverbruik. Naar eigen zeggen huisvest Alken-Maes met deze installatie het grootste zonne-energiesysteem bovenop een brouwerij in Europa. De levering en plaatsing werd gedaan door SolarAcces, dat het dak van de bierfabriek huurt en de groene stroom doorgeeft.

Het dochterbedrijf van de Heineken-groep kadert deze investering in de visie om milieu- en energiezuinig te gaan produceren. Dit vormt dan weer een onderdeel van het voornemen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. In dat kader passen ook acties voor een verantwoord alcoholgebruik en het creëren van een veilige werkomgeving voor de medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.