Nieuws Limburg Helft van bedrijven zoekt nieuw pand

Helft van bedrijven zoekt nieuw pand

Helft van bedrijven zoekt nieuw pand

Vanaf vandaag kunt u (bijna) alle bedrijfsvastgoed in Limburg vinden op één website: www.bedrijfsvastgoedlimburg.be. Het unieke platform kwam er dankzij de samenwerking tussen zelfstandigenorganisatie Unizo Limburg, de federatie van vastgoedmakelaars CIB Limburg en het online zoekertjesplatform Hebbes.be van Concentra.

Initiatiefnemer is eigenlijk Unizo Limburg, dat bij zijn leden steeds meer signalen opvangt over moeilijkheden bij het vinden van een geschikt bedrijfspand. “Uit een studie bij 250 van onze leden, blijkt dat de helft van de ondernemers op zoek is naar een nieuw pand”, zegt directeur Joël Stockmans van Unizo Limburg. “Eén op vier zoekt nu een nieuw pand, en nog eens zoveel ondernemers plant een verhuizing binnen de vijf jaar. Ze zoeken daarbij vooral naar panden met een goede bereikbaarheid, maar ook de parkeergelegenheid, uitstraling en grootte van het pand spelen een belangrijke rol.”

Om een pand te vinden, gaan de Limburgse zakenmensen in de eerste plaats zoeken op de immosites en sites van immokantoren. “Opvallend is dat een kwart van de ondervraagden niet tevreden is met het aanbod aan informatie. Ze vinden het vooral te beperkt en te weinig overzichtelijk”, zegt Stockmans. “Het was voor ons snel duidelijk dat we daar iets aan moesten doen, en zijn daarom naar CIB Limburg gestapt.”

Vastgoedmakelaars
CIB Limburg is een gedroomde partner omdat de federatie zo goed als alle Limburgse vastgoedmakelaars overkoepelt. Dat is belangrijk om een zo volledig mogelijk aanbod te realiseren. “We kwamen meteen tot de conclusie dat we daarvoor een apart en specifiek ‘immokanaal’ voor ondernemers in het leven moesten roepen”, zegt voorzitter Ingrid Maes van CIB Limburg. “Op de meeste immosites zijn er immers vooral panden voor particulieren te vinden.” CIB Limburg en Unizo Limburg vonden al snel de weg naar Hebbes.be, één van de grootste zoekertjessites van Vlaanderen.

Hebbes.be
“Wij brengen onze ervaring en technologie in voor dit project”, zegt Annick Moermans, productmanager van Hebbes Immo.
Het resultaat is ondertussen up and running, met een ruim aanbod van panden, kantoren, horecazaken, magazijnen en bedrijfsgronden. “Elke ondernemer kan zijn zoektocht verder verfijnen op basis van de prijs, kopen/huren, de grootte van het gebouw of perceel of de ligging. We hebben ook Google Street View geïntegreerd, zodat de ondernemer ook een zicht krijgt op de omgeving.”

Op dat ogenblik staan er zo’n 1.000 bedrijfspanden op de gespecialiseerde site. “Daarmee zitten we naar schatting op 80% van het totale aanbod in Limburg en omstreken. We mikken uiteraard op 100%, we merken nu al grote interesse van de grote makelaars in Brussel.” Bedoeling is om het initiatief op termijn ook in andere Vlaamse regio’s uit te rollen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.