Nieuws Limburg Helft van wagenpark afgekeurd? Cateringbedrijf in de penarie

Helft van wagenpark afgekeurd? Cateringbedrijf in de penarie

Helft van wagenpark afgekeurd? Cateringbedrijf in de penarie

Door de verplichte roetfiltertest zag het Genkse bedrijf Hoeve Gervan, dat over heel Limburg maaltijden bedeelt aan onder meer OCMW’s, al tien van zijn veertig bestelwagens afgekeurd. “En er dreigen er nog tien afgekeurd te worden”, zegt zaakvoerder Fabio Berings. “Als er geen oplossing komt, zal ik de prijzen van de maaltijden moeten verhogen.”

Hoeve Gervan is een familiebedrijf dat al decennialang maaltijden bedeelt aan OCMW’s, dorpsrestaurants en privépersonen. Hiervoor worden 40 bestelwagens ingezet. “Maar door de verplichte roetfiltertest zijn ondertussen al tien van mijn veertig bestelwagens afgekeurd”, zegt zaakvoerder Fabio Berings in Het Belang van Limburg. “Dit jaar zullen nog tien andere bestelwagens de roetfiltertest moeten ondergaan, waardoor binnenkort wellicht de helft van ons wagenpark niet meer door de keuring geraakt.”

Berings pleit voor een langere overgangstermijn om zijn wagenpark milieuvriendelijker te maken. “Anders ben ik verplicht om de prijzen van mijn maaltijden verhogen. Niet evident. Want wij leveren vooral aan bejaarden en hulpbehoevende mensen, maar die groep heeft het met de huidige prijzen al heel moeilijk om de maaltijden te betalen.”
Het hele verhaal is te lezen in Het Belang van Limburg.

Reageer op dit bericht

Reacties

Jan T. 2022-11-28 08:55:25

Als ge uw wagen park optijd vernieuwd had was er nu geen probleem geweest, schandalig de oudjes meer doen betalen voor uw wagenpark dat niet meer oké is, morgen een taxi uitbater met 20 wagens die de prijs op slaat voor het zelfe probleem😞

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.