Nieuws Limburg Helpende hand voor oplossing logistieke problemen

Helpende hand voor oplossing logistieke problemen

Helpende hand voor oplossing logistieke problemen

Om de rendabilteit van Limburgse bedrijven te verhogen, gaan instellingen zoals de Universiteit Hasselt, POM Limburg en Hogeschool PXL, hun expertise en kennis op vlak van logistiek bundelen en aanbieden bij de ondernemingen. Smart Logistics Limburg is een gesubsidieerd project waarmee de bedrijven ondersteund worden om logistieke problemen aan te pakken en gestimuleerd worden om innovatief te zijn.

Het initiatief gaat uit van 3 partners, met name Logistiek Platform Limburg (POP), de Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL. In het platform Smart Logistics Limburg, dat SALK-middelen ter beschikking heeft, bundelen ze hun kennis en expertise op het vlak van logistiek en bieden ze de bedrijven structurele, intensieve wetenschappelijke en technische ondersteuning. Het uiteindelijke doel van het project is om innovatie binnen de Limburgse logistieke sector verder te stimuleren en zo het concurrentievermogen op te krikken. “De marges staan immers sterk onder druk,” weet Geert Wets van IMOB/UHasselt. “Door slimme innovaties en subsidiekanalen binnen te brengen, kunnen we dan ook de rendabiliteit van de bedrijven verhogen.”

Logistiek ChinaConcreet gaan afgevaardigden van Smart Logistics Limburg op pad bij de bedrijven om vast te stellen wat de problemen zijn. “Meestal zijn ze gefocust op hun core business, en ontgaat hen de voordelen om bijvoorbeeld productie, logistiek, veiligheid en transport op elkaar af te stemmen,” zegt Bart Carlens van Hogeschool PXL. “Zo gaat veel efficiëntie, en dus ook geld, verloren.”

An Caris van de UHasselt vult aan: “Wat we vervolgens doen is tijdens een bedrijfsbezoek de problemen detecteren en oplossingen voorstellen in de vorm van een project of dienstverlening. Kennisoverdracht, dus. Dat kan kortstondig of op lange termijn zijn. Waar mogelijk worden ook studenten betrokken. We kunnen ook doorverwijzen naar gespecialiseerde partners en de bedrijven attent maken op mogelijkheden om subsidies en andere financiering binnen te halen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.