Helvoet Pharma gaat winkelen voor 3 miljoen

Helvoet Pharma, producent van precisie-onderdelen voor medische verpakkingen, gaat de capaciteit van de nieuwe fabriek opdrijven door 3 miljoen extra te investeren in bijkomende machines. Opvallend, want de nieuwe productie-eenheid in Alken is slechts enkele maanden operationeel. "Dat klopt," zegt vestigingsdirecteur Frans Staes, "maar nu we de ruimte hebben om te groeien moeten we er zo snel mogelijk gebruik van maken. Met de nieuwe machines zullen we 90% van de nieuwbouw ingevuld hebben. Dat is nodig om de concurrentie aan te gaan, niet in het minst met de zusterbedrijven uit onze eigen groep (Dätwyler Holding). We hebben nu eenmaal een grote handicap qua loonkost, waardoor belangrijke investeringen naar andere vestigingen gaan als we onze positie in Alken niet versterken."
Amper 3 weken geleden ging Helvoet Pharma nog van start met de bouw van een nieuwe fabriek in India. "Van daar uit zal de Aziatische markt worden bevoorraad, iets wat tot dusver ook van hier uit gebeurt. Voor de capaciteit die vrij komt, moeten we dus nieuwe klanten zoeken en innovatieve producten ontwikkelen. We bekijken het als opportuniteiten," aldus een vastberaden Staes.
Helvoet Pharma Alken realiseerde in 2009 met nagenoeg dezelfde omzet (80 miljoen) meer dan een winstverdubbeling tot 8,7 miljoen.