Nieuws Limburg Hemar Construct bouwt graag in Wallonië

Hemar Construct bouwt graag in Wallonië

Hemar Construct bouwt graag in Wallonië

Hemar Construct uit Borgloon is niet meteen het meest in het oog springende bedrijf in Limburg. Toch nestelt deze bouwonderneming zich al enkele jaren zowat in het midden van de Top 500. Met een omzetstijging van 11 procent was 2010 uitstekend, en ook nu is het orderboekje goed gevuld.

Hemar Construct, dat wordt geleid door Henri Lenaers en 2 van zijn kinderen, bouwt vooral sociale woningen. “Een sector die redelijk stabiel is, en de garantie biedt dat de betalingen zullen volgen,” zo luidt het. “Het nadeel van die keuze is dat alleen de laagste prijs de aanbesteding binnenhaalt.” Momenteel is Hemar onder meer actief in Genk (31 woningen), Jeuk (12 woningen) en Kampenhout.

“Daarnaast bouwen we ook eigen projecten, zoals zopas nog 36 appartementen in Hasselt.” Het bedrijf voert ook veel opdrachten uit in Wallonië, zowel als onderaannemer van ruwbouw, als voor eigen projecten. “Dit vooral omdat de bouwgrond er nog betaalbaar is.”

Hemar Construct telt zo’n 50 werknemers en haalt een omzet van 17,5 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.