Nieuws Limburg Hemdenhandelaar bouwt op zichtlocatie in Diepenbeek

Hemdenhandelaar bouwt op zichtlocatie in Diepenbeek

Hemdenhandelaar bouwt op zichtlocatie in Diepenbeek

De ontwerper, fabrikant en exporteur van hemden CMT start binnen drie weken met de bouw van een opvallende vestiging in Diepenbeek, pal tegenover radiatorenfabrikant Jaga. Tegen september moet het nieuwe gebouw klaar zijn. Het bedrijf verhandelt jaarlijks 2,5 miljoen hemden en behaalt daarmee een omzet van 16 miljoen euro. “We zitten heel krap nu,” zegt zaakvoerder Maarten Hoofs. “Na de verhuis gaan we van 10 werknemers naar 15. Hier in Diepenbeek werken onze stylisten, ontwerpers, marketing- en verkoopafdeling, boekhouding, administratie en directie. We vinden het hier fantastisch. Daarom waren we ook heel blij toen de gemeente de KMO-zone Dorpveld 2 lanceerde. Vlakbij onze huidige stek en goed bereikbaar voor onze klanten. Onze hemden en pulls worden in onze fabrieken in Bangladesh gemaakt en komen dan naar onze logistieke afdeling in Leuven, van waar we alles verdelen.”

CMT DiepenbeekDe nieuwbouw wordt gezet door het bedrijf Mathieu Gijbels. “Dit wordt als het ware een toonzaal voor duurzaam bouwen van ons bedrijf,” vertelt Herman Verwimp van Gijbels. “Niet zomaar een industriebouw, maar een pand met 80 ton staal in dat we afwerken met zwarte natuursteen en enorme glaspartijen. Nog voor de zomer moet het wind- en waterdicht zijn. In september kan CMT dan verhuizen.”

Dirk JACOBS

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.