Nieuws Limburg Hendrikx start vestiging Encon in Uruguay

Hendrikx start vestiging Encon in Uruguay

Hendrikx start vestiging Encon in Uruguay

Het Genkse energieadviesbedrijf Encon gaat een vestiging openen in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Ralph Hendrikx, eerder nog aan de slag bij SKF, gaat de vestiging leiden.

Drie jaar geleden richtte Encon, gespecialiseerd in energiebesparingsprojecten en hernieuwbare energieproductie bij bedrijven, een eerste buitenlandse vestiging op in Nederland. Nu wordt een wel erg grote stap gezet. “We werken al langer internationaal, maar tot nog toe allen binnen Europa,” verklaart Robin Bruninx, CEO van Encon (rechts op de foto). “Maar ook buiten Europa is er steeds meer interesse in de kennis en technieken die wij ontwikkelen. Voor ons was niet zozeer de markt belangrijk in de keuze van een nieuwe vestiging, wel de juiste persoon vinden om die vestiging te leiden. Ralph Hendrikx, tot voor kort general manager van SKF Logistics in Uruguay, woont al ruim vier jaar in Zuid-Amerika. Toen bleek dat hij interesse had, was de beslissing snel genomen. Bovendien groeit de economie er met 6% per jaar en is er veel interesse in onze kennis.”

ralph hendrikx robin bruninxDat bevestigt ook Ralph Hendrikx, nu General Manager van Encon Uruguay (links op de foto). “Zuid-Amerika is een zeer interessant continent voor Encon. Niet enkel omwille van de economische groei, maar ook omwille van de groeiende interesse in energiebesparende technologie. Daarom hebben we hier onder de naam Enercology een open platform opgericht waar Belgische kmo’s hun energietechnologie en –oplossingen kunnen aanbieden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.