Nieuws Limburg Hensen verkoopt pareltje aan Materialise

Hensen verkoopt pareltje aan Materialise

Hensen verkoopt pareltje aan Materialise

Test & Measurement Solutions uit Hasselt verkoopt dochteronderneming Cenat aan het beursgenoteerde bedrijf Materialise uit Leuven. Cenat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor kwaliteitscontroles op 3D-printers. “Een zeer toekomstgerichte onderneming dus,” zegt Kurt Hensen, CEO van T&M Solutions. “Maar om de innovatie op dat vlak wereldwijd te kunnen volgen, is het beter om dit onderdeel van onze groep in een groter geheel onder te brengen. We zijn zeker dat Cenat binnen Materialise meer internationale groeikansen krijgt, en dat wilden we hen zeker niet ontzeggen. Ze vormen een perfect match, en daar zijn wij blij om.”

kurt hensenDe transactie laat toe dat Materialise (NASDAQ: MTLS) nu in staat is om nieuwe softwareoplossingen voor kwaliteitscontrole toe te voegen aan haar open platform. De onderneming kan op die manier de veeleisende kwaliteitssystemen en processen ondersteunen die nodig zijn om de correcte productie te verzekeren van geprinte onderdelen, in onder meer de medische en de luchtvaartindustrie.

Voor andere bedrijven en medewerkers van de Test & Measurement Solutions Group heeft deze overname geen gevolgen. Zij blijven hun eigen koers varen. Een overnameprijs werd overigens niet bekendgemaakt, maar Kurt Hensen zegt daarover ‘tevreden’ te zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.