Nieuws Limburg Herbots investeert 9 miljoen in nieuw gebouw

Herbots investeert 9 miljoen in nieuw gebouw

Herbots investeert 9 miljoen in nieuw gebouw

Op 13 oktober gaat in Brustem het nieuwe bedrijf Jo Herbots Meat Products open. Ondernemer Jo Herbots heeft er 9 miljoen euro geïnvesteerd. Er komen 50 extra jobs bij.

Jo Herbots (43) uit Zoutleeuw, startte 21 jaar geleden een bedrijf voor het versnijden van vers geslacht vlees in één van de loodsen op de veemarktsite in Sint-Truiden. Door de sluiting van het slachthuis en het einde van de huurovereenkomsten voor de veemarktbedrijven, moest Herbots uitkijken naar een nieuwe locatie.

Vandaag staat op de Lichtenberglaan (industriepark in Brustem) een volledige nieuwe vleesversnijderij op een perceel van 1,5 hectare. Jo Herbots is het enige bedrijf dat deel uitmaakte van de veemarktsite en nu zijn activiteiten in Sint-Truiden verderzet.

“Een slachthuis naast de deur was een ongelooflijke luxe, maar nood breekt de wet”, stelt Herbots. “Intussen hebben wij al oplossingen en een goede samenwerking gevonden met andere slachthuizen.” De eigen installaties verhuisden naar het nieuwe pand. De investering van 9 miljoen behelst de gebouwen, de nieuwe koelinstallaties en de ultramoderne afdeling voor het versnijden van runds– en kalfsvlees. Herbots telt naast supermarktketens als Delhaize, Carrefour, Intermarche of Supermarchés Match, ook tientallen zelfstandige beenhouwers en vleesverwerkende bedrijven onder de klanten. Vandaag worden gemiddeld 250 dieren (runderen en kalveren) per week verwerkt. Dit zorgt voor een extra tewerkstelling tot 50 werknemers. “Ons bedrijf is op dit vlak uniek in België”, aldus de zaakvoerder. “De interesse van nieuwe retailers is groot.” Op 13 oktober is de officiële opening.

JCr

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.