Nieuws Limburg Herkse folie moet kleding Paul Smith beschermen

Herkse folie moet kleding Paul Smith beschermen

Herkse folie moet kleding Paul Smith beschermen

Carlens Visual Projects uit Herk-de-Stad legt momenteel de laatste hand aan een opmerkelijke klus. Alle 104 ramen die boven het Modemuseum van Hasselt een koepel vormen, krijgen een speciale folie die zowel de UV-stralen als energie weert. Dit is nodig om de uitgestalde kledingstukken te beschermen tegen zonnestralen. Onder meer de bekende Britse kledingontwerper Paul Smith (foto), die in het voorjaar zijn collectie presenteert in het Modemuseum, heeft hier om gevraagd.

Johan_CarlensGoedkoop is het niet, aangezien de folie 12.000 euro kost. “Toch is dat zeker te verantwoorden, aangezien hierdoor ook de warmte wordt buitengehouden en we flink besparen op kosten voor de airco,” zegt museumdirecteur Kenneth Ramaekers.

Voor Johan Carlens van het Herkse bedrijf, is het project een mooie referentie. Eerder mocht hij al soortgelijke jobs uitvoeren voor onder meer het Mijnmuseum in Beringen en meerdere vestigingen van McDonald’s.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.