Nieuws Limburg Herkse wonderboy haalt 1,1 miljoen dollar op

Herkse wonderboy haalt 1,1 miljoen dollar op

Herkse wonderboy haalt 1,1 miljoen dollar op

Davy Kestens is nog maar 23, en geldt toch als één van de meest veelbelovende ondernemers in de sector van internet, ICT en social media. De jongeling uit Herk-de-Stad heeft een toepassing ontwikkeld, waar investeerders voor in de rij staan. Concreet heeft Kestens 1,125 miljoen dollar ingezameld voor de uitbouw en commercialisering van TwitSpark, een product om conversaties van Twitter op te slaan in categorieën en ze ook op te volgen. Onder meer Stijn Bijnens van LRM heeft kapitaal in de start-up gestopt.

De uitvinding van Davy Kestens komt tegemoet aan een groot probleem. Veel bedrijven willen nauwgezet opvolgen wat er allemaal over hen op de social media verschijnt, zodat ze gepast kunnen reageren op de berichtgeving. Maar de berichten die via Twitter worden uitgestuurd zijn onmogelijk via een zoekfunctie bij te houden. TwitSpark zal de gesprekken over een bedrijf, een merknaam of een bepaald product opsporen en in een database stoppen. De conversaties hierover zullen dan naargelang het onderwerp netjes kunnen bijgehouden worden, en desgevallend kan er op gereageerd worden. Het idee kwam er nadat Kestens een manier zocht om de reacties op te volgen die werden getwitterd over zijn platform Ghostbloggers. Maar omdat hij geen goede toepassing kon vinden die hem daarbij kon helpen, is hij er zelf eentje gaan bouwen.

Intussen stonden de investeerders in de rij om zijn applicatie te ondersteunen. De uitverkoren business angels hebben samen 1,125 miljoen dollar op tafel gelegd om TwitSpark verder te professionaliseren en internationaal te lanceren. Daarbij niet de minste namen, aldus Data News. Zo investeerden onder meer de eigenaars van EA games, Founders Fund (met o.a. Peter Thiel van PayPal en Sean Parker van Napster en Facebook), Raf de Gendt (Unilever), Peter Hinssen (The New Normal), Lorenz Bogaert en Toon Coppens (Netlog/Twoo), André Duval (Duval Guillaume) en de enige gouwgenoot: Stijn Bijnens van LRM (via het KMO Financieringsfonds maakte LRM 250.000 euro vrij).

Davy Kestens trekt wellicht naar de VS om zijn plannen nu gestalte te geven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.