Het Cordaat: nieuwe parel aan kroon van Beckers

Vrijdag opent op de Corda Campus de gloednieuwe horecazaak Het CORdAAT. Er worden zowel een restaurant, brasserie als café in ondergebracht. Met dit project anticipeert horeca-ondernemer Dimitri Beckers op de gigantische groei van de campus die er weldra staat aan te komen.

Dimitri Beckers runt met zijn C.Group tal van horecazaken, waaronder Century, Crudo, Hassotel en Bar Bouffe, de keten van cafetaria’s in ziekenhuizen. Op de befaamde Corda Campus zorgt hij voor een waaier van elkaar aanvullende horecafaciliteiten, met Corda Bar, Corda Latte, Corda Cuisine en Corda Catering. Gezien er een aantal grote nieuwe gebouwen in de steigers staan, is het huidige aanbod ontoereikend. Beckers heeft daarom een grote vrijstaande ruimte in Corda 1 (waar tot voor kort de tentoonstelling Epicorda werd gehouden) volledig omgetoverd tot een nieuwe horecazaak.

Het Cordaat, zoals de zaak heet, opent vrijdag de deuren voor het grote publiek. Er zijn diverse materialen gebruikt zoals eikenhout, vilt en terrazzzo, die allemaal zorgen voor een andere sfeer. Huiselijk, informeel of zakelijk, de bedoeling is dat er een breed publiek terechtkan. Er is een open keuken en een ruime, centrale bar. Bij goed weer kan er ook op het terras worden gegeten.

De keuken zal verfijnder zijn dan het bestaande aanbod. Ook het wijnassortiment is uitgebreid. Blikvanger in de keuken is de Japanse Robata-grill, die spectaculair oogt en naar verluidt ook qua smaak de moeite is.

C.Group noemt de nieuwe zaak een schoolvoorbeeld van 'bistrology'. Aan klanten zal er zeker geen gebrek zijn...