Nieuws Limburg Het houdt niet op: nog een overname voor Macobo

Het houdt niet op: nog een overname voor Macobo

Het houdt niet op: nog een overname voor Macobo

“Het is de laatste voor dit jaar…”, zegt stichter, eigenaar en bestuursvoorzitter Davy Macquoi van de Macobo Group over de overname van Vekmo in Leuven. Met de toevoeging van dit bureau in veiligheidscoördinatie, bestaat de dienstverlenende groep uit Tessenderlo nu uit 125 professionals.

“Deze overname kadert in onze visie om de Belgische bouwmarkt vlot te bedienen met een geïntegreerde bouwtechnische dienstverlening”, stelt het ondernemerskoppel Davy Macquoi en Natalie Vanderschaeghe. “Het team van 125 ingenieurs, tekenaars en andere specialisten kan nu, naast engineering, bouwmanagement en bouwkundig tekenwerk, ook de grootste veiligheidscoördinatie-opdrachten.”

Macobo heeft daarbij ook een maatschappelijk doel: “Vorig jaar werden zo’n 15.000 bouwvakkers slachtoffer van een arbeidsongeval. De Confederatie Bouw wil dit hoge aantal arbeidsongevallen tegen 2020 halveren en daar willen wij als Macobo Group een steentje toe bijdragen.” Het overgenomen Vekmo stond tijdens de millenniumwisseling mee aan de wieg van de veiligheidscoördinatiewetgeving en is tevens erkend als gewaardeerd opleidingsinstituut voor nieuwe veiligheidscoördinatoren.

De preventieadviseurs van Vekmo zijn overigens niet alleen actief op bouwwerven, maar ook in de industrie en in bouwbedrijven zelf werken ze samen met interne preventiediensten om het veiligheidsbeleid te optimaliseren. “Kortom, Vekmo wacht een mooie toekomst door de synergieën binnen onze bedrijvengroep”, aldus nog Davy Macquoi en Natalie Vanderschaeghe.

Macobo Group bestaat nu uit de bedrijven Macobo (allround bouwstudies & infrastructuurontwerp), Stabo (allround bouwstudies), Jan Van Aelst (stabiliteitsstudies), Vekmo (bouwveiligheid-adviesbureau), Macoustics (bouwakoestiek) en Macolines (bouwkundig tekenwerk).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.