Nieuws Limburg Het is over & out voor Ducatt

Het is over & out voor Ducatt

Het is over & out voor Ducatt

Game over voor glasfabrikant Ducatt in Lommel. Er is geen enkele kandidaat-overnemer die een bod heeft uitgebracht op het failliet verklaarde bedrijf. Er waren nochtans diverse grote spelers geïnteresseerd in de technologie voor superdun zonnepanelenglas. Het merendeel van de 152 voormalige werknemers heeft intussen wel een andere baan gevonden.

Ducatt werd eind mei door de rechtbank van koophandel in Hasselt failliet verklaard. De raad van bestuur besloot om de boeken neer te leggen nadat de Duitse producent van zonnepanelen SolarWorld, een erg belangrijke afnemer van het superdunne glas van Ducatt, eveneens het faillissement had aangevraagd.

Vijf maanden later is de kans op een doorstart onbestaande, zo blijkt uit informatie van de curatoren. Die hadden samen met de betrokken leasemaatschappijen (voor de machines en gebouwen) een biedprocedure georganiseerd. Daarbij werd contact gelegd met partijen die door het management van Ducatt als mogelijke overnamekandidaten werden bestempeld. “Meerdere grote industriële groepen binnen en buiten Europa toonden interesse”, melden de curatoren. Ze kregen tot in juli de tijd om de machines en de boeken van Ducatt te analyseren. “Geen enkele van deze partijen heeft na deze informatiefase echter een bod bij ons uitgebracht”, aldus curatoren Dehaese en Deckmyn. “Er zijn ook geen partijen die concrete onderhandelingen met ons en de leasemaatschappijen hebben aangeknoopt met het oog op een overname. Wij zien als curatoren geen perspectieven meer die tot een doorstart van de activiteiten van Ducatt kunnen leiden.”

Daarmee valt dus het doek over Ducatt. De inboedel zal nu per opbod verkocht worden. Een deel van het gebouw wordt momenteel wel verhuurd aan H.Essers. Na de afwikkeling van het faillissement zal eigenaar LRM zich buigen over de toekomst van het gebouw. Van de 152 ex-werknemers hebben er intussen 89 ander werk gevonden, blijkt uit gegevens van de tewerkstellingscel. Van de 59 werkzoekenden zijn er heel wat die nog een opleiding volgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.