Nieuws Limburg Het is weer Couck(en)bak: Werner opent bank

Het is weer Couck(en)bak: Werner opent bank

Het is weer Couck(en)bak: Werner opent bank

Het is weer Couckenbak: Werner Couck, in Limburgse bedrijfskringen vooral gekend als ex-woordvoerder van Voka-Limburg, tv-presentator en zaakvoerder van marketingbureaus, komt met een nieuw initiatief op de proppen: een bank. Of beter gezegd: de Newbizbank is een platform waarop Couck groeibedrijven wil samenbrengen met privé-investeerders. Bedrijven die op zoek zijn naar geld en/of intensieve begeleiding, kunnen via een invulformulier op de website hun concrete plannen uit de doeken doen. Newbizbank gaat vervolgens op zoek naar financierders die graten zien in het project. Couck zelf kan daarbij het businessplan uitwerken en een investeringsdossier samenstellen. Vervolgens zal hij “in een aantal gevallen mee zorgen voor het ophalen van het nodige kapitaal. In dat geval zullen wij ook een actieve rol spelen in het management van het groeiproject,” aldus Werner Couck.

Werner Couck“De problematiek is bekend,” zegt hij. “Er is wel geld beschikbaar, maar er zijn weinig goede dossiers. Investeerders vragen een helder verhaal en voldoende garanties. Groeibedrijven die om kapitaal verlegen zitten, hebben nood aan advies bij het vertalen van hun vraag naar de investeerders.” Verder wil het nieuwe platform een beroep doen op
specialisten op vlak van financiën, subsidies, recht en intellectuele eigendom.

“We mikken daarbij eerder op de klassieke kmo’s die al iets bewezen hebben (5 tot 50 werknemers), met een bijzondere aandacht voor familiebedrijven,” aldus de bedenker/stichter van het concept. “Deze doelgroep wordt zwaar onderschat als motor van de Limburgse economische groei.”

Couck maakt zich tot slot sterk dat hij niet in vaarwater komt van andere initiatieven zoals de leningen van LRM of de dossiers van het Business Angels Netwerk (BAN Vlaanderen). “Wij gaan toch eerder in de schoenen van de projectindieners staan,” besluit Couck.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.