Nieuws Limburg Het kan dus toch: bedrijventerrein te midden van de natuur

Het kan dus toch: bedrijventerrein te midden van de natuur

Het kan dus toch: bedrijventerrein te midden van de natuur

In Lanklaar (Dilsen-Stokkem) wordt vlakbij het Terhills Cablepark een zone van 18 hectare vrijgemaakt om 41 nieuwe bedrijven te huisvesten. Het project wordt uitgerold door N78 Vastgoed uit Dilsen-Stokkem, in opdracht van ontwikkelaars Group GL, Dominique De Coster en Diliën Metaalwerken uit Houthalen-Helchteren.

“Vermits de KMO’s het overgrote gedeelte van ons economisch weefsel uitmaken, is het noodzakelijk dat ze ook na de crisis volop kansen krijgen om zich te ontwikkelen”, vindt Matthijs Van Erum (N78 Vastgoed). “Vandaar dat wij samen met de ontwikkelaars onze schouders zetten onder dit project. De KMO-zone is ook belangrijk voor de stad Dilsen-Stokkem, die in een recent verleden door enkele grote sluitingen een groot aantal arbeidsplaatsen zag verloren gaan.”

Bjorn Lenaers (Group GL), voegt toe: “We beschikten al geruime tijd over deze gronden. Het heeft eventjes geduurd vooraleer we konden overgaan tot de ontwikkeling ervan, maar nu is alles in gereedheid gebracht om te starten met de verkoop. De wegeniswerken zijn achter de rug en worden eerstdaags overgedragen aan de stad.”

Voorlopig zijn er 41 loten op het perceel getekend. “Maar dat is eigenlijk maar theorie”, aldus Matthijs Van Erum. “Er kunnen immers zowel grote als kleinere percelen ontwikkeld worden op maat van de kopers. Die kunnen opteren voor de formule Design & Build, waarbij het volledige bouwproces hen uit handen wordt genomen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.