Nieuws Limburg Het Koetshuis wordt zusje van kledingzaak C&A

Het Koetshuis wordt zusje van kledingzaak C&A

Het Koetshuis wordt zusje van kledingzaak C&A

Het Koetshuis, gelegen in de schaduw van het Kasteel van Bokrijk, komt in handen van Lunch Garden. De restaurantketen is sinds 2015 in handen van Bregal, een investeringsfonds van de ondernemersfamilie Brenninkmeijer, gekend van de kledingketen C&A

Het Koetshuis is een gekende horecazaak in het domein Bokrijk. De exploitatie werd jarenlang verzorgd door Aromazz, de horecagroep van Wim en Nele Gommers. De authentieke brasserie is populair bij dagtoeristen en wordt ook voor vergaderingen een feestjes gebruikt. In de zomermaanden zit het terras steevast overvol.

In de strategie om de activiteiten te diversifiëren, heeft de groep Lunch Garden nu Het Koetshuis gekocht. De keten van zelfbedieningsrestaurants wil ook in meer klassieke horeca investeren. Het bedrijf heeft een budget van 500.000 euro vrijgemaakt om het Hasseltse ontwerpbureau Creneau een upgrade van Het Koetshuis te laten doorvoeren. De kern van de exploitatie blijft behouden.

Lunch Garden behoorde oorspronkelijk tot de GIB-groep, waarvan de GB-warenhuizen werden verkocht aan Carrefour. Lunch Garden zelf verhuisde al enkele keren van eigenaar, waaronder Carestel en KBC Private Equity. In 2015 nam een investeringsfonds de 71 restaurants over. Het fonds wordt gecontroleerd door de familie Brenninkmeijer, waarvan Clemens & August (C&A) destijds de modeketen C&A uit de grond stampten. De familieholding is er nog steeds eigenaar van. Met enige zin voor overdrijving is Het Koetshuis nu dus een zusje van C&A…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.