Nieuws Limburg Het mag: industrie in industriegebied!

Het mag: industrie in industriegebied!

Het mag: industrie in industriegebied!

H.Essers heeft eindelijk groen licht gekregen om nieuwe logistieke activiteiten te ontwikkelen op de industriezone Genk-Noord. Op de terreinen waar tot 2015 poortenfabrikant Hörmann was gevestigd, zal H.Essers 17.000 m² aan nieuwe magazijnen en een crossdock van 22.000 m² bouwen. Gedeputeerde Inge Moors volgt met de vergunningstoezegging alle positieve adviezen op.

In september vorig jaar leverde de stad Genk al een omgevingsvergunning af voor de nieuwe magazijnen in de Woudstraat. En ook de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC) is positief. “Uit het verslag van de POVC blijkt dat aan alle voorwaarden werd voldaan om een vergunning te kunnen afleveren aan H.Essers”, stelt gedeputeerde van Omgeving, Inge Moors (CD&V). “De realisatie van het project gebeurt op een bestaand, maar sinds 2015 onbenut, bedrijventerrein. De zonering is correct en de uitgebrachte adviezen zijn allemaal positief. De aanvrager diende een gewijzigd plan in om rekening te houden met een van de bekritiseerde vergunningsvoorwaarden rond het behouden van zomereik”, zegt Moors.

Want daar ging het om. Een aantal groene jongens beschouwen de wildgroei die was ontstaan na het stopzetten van de industriële activiteiten in het industriegebied, als ‘waardevol bos’, waardoor de procedures werden uitgemolken om de creatie van 550 jobs op die plaats tegen te gaan.

Ondanks het feit dat H.Essers zelfs de plannen heeft aangepast om een aantal bomen te sparen, is de beroepsmogelijkheid van de natuurjongens nog niet helemaal uitgeput. De Raad voor Vergunningsbetwistingen kan nog steeds nieuwe bezwaren ontvangen. Only in Belgium…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Tessenderlo
Tessenderlo

Gdpr is gdsgklgd voor kmo’s

Haast geen enkele website van Limburgse bedrijven is in orde met de GDPR-regelgeving. Bijna niemand laat controleren of ze aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.