Nieuws Limburg Het warme hart van Limburgse ondernemers

Het warme hart van Limburgse ondernemers

Het warme hart van Limburgse ondernemers

We blijven erg veel berichten ontvangen van Limburgse bedrijven die zich belangeloos inspannen om de coronacrisis draaglijk te maken. We bundelen er enkele in dit overzicht:

– Een collectief van Limburgse koks engageert zich voor het project Feed the Nurses. Met ingrediënten die ze krijgen van sponsoring en giften in natura, maken ze heerlijke gerechten voor het zorgpersoneel. Onder meer Jan Wouters (6 zinnen) An-Sophie Breysem (Ansoler), Arne Beirinckx (De Kwizien), Mario Holtzem, Jan Menten (De Mijlpaal), Hilaire Spreuwers en Lenard Palermo (Mardaga) zetten iedere week hun beste beentje voor.

Officenter Hasselt heeft dit jaar de paashaas wandelen gestuurd en de bestelde eitjes laten bezorgen bij zorginstellingen en goede doelen. De lading -die eigenlijk was bestemd voor de bedrijven in Hasselt- zijn nu geleverd bij Bethanië, de Kids, De Berk en Covida. Ook alle andere Officenter-vestigingen kozen lokale initiatieven hiervoor uit.

Spaas Kaarsen uit Hamont-Achel speelt voor kaarsenkoerier. Wie een zorgverstrekker wil verrassen met een leuk bedankje, kan een gratis kaars met een persoonlijke boodschap laten bezorgen. Spaas geeft op die manier 5.000 kaarsen weg. Meedoen kan via deze link. Het bedrijf steunt overigens ook de horecasector.

Adlex Advocaten uit Genk geeft gratis juridisch advies via een chatbot. Deze ‘legal assistant’, die Leo werd genoemd naar stichtend vennoot Leo Panis, beantwoordt op de website alle juridische vragen over de diverse materies die het kantoor behandelt.

DHK uit Genk heeft zopas 200 beschermende gezichtsmaskers geschonken aan het ZOL. Ze werden ontwikkeld in samenwerking met hun klant Delplex. De vestiging in Wallonië doet hetzelfde voor de bediening van een lokaal ziekenhuis.

Van den Boer Concept en Derdaele+ uit Lommel hebben 1.200 medische mondmaskers overhandigd aan de Lommelse Zorggroep. Die overkoepelt een aantal plaatselijke woon-zorgcentra. Dezelfde instelling mocht ook 140 plastic gezichtsmaskers in ontvangst nemen, een schenking van Provil (en ook deels bekostigd door Van den Boer Concept).

Ovidias, fabrikant van een breed assortiment aan verse pralines, wil eveneens de zorgsector een hart onder de riem steken. Het bedrijf bezorgt gratis lekkernijen aan verpleegkundigen, dokters, zorgkundigen en andere professionals.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer