Nieuws Limburg Heylen mag herbeginnen van rechter

Heylen mag herbeginnen van rechter

(Foto: Dick Demey)

Heylen mag herbeginnen van rechter

De Ondernemingsrechtbank in Hasselt heeft groen licht gegeven voor een doorstart van Groep Heylen. Het nieuwe management, onder leiding van CEO Pieter Boudry, heeft de ambitie om de winkels Heylen, Prijzenklopper, Meevita en Interieur Plus een nieuwe en duurzame toekomst te geven, en zo de jobs van 55 medewerkers veilig te stellen.

De gekende meubelgroep Heylen, opgericht door Denis Heylen, heeft de laatste decennia zes winkels met succes uitgebouwd. “De economische crisis in 2008 en de recente evoluties op de meubelmarkt, met onder andere de opkomst van buitenlandse ketens, heeft de groep de laatste jaren in moeilijkheden gebracht”, zegt Pieter Boudry, de nieuwe CEO van het bedrijf uit Peer (3), Hechtel, Heers en Kortenberg.

“In juli 2021 hebben we een gerechtelijke reorganisatie aangevraagd, met de bedoeling om de winkels een nieuwe toekomst te geven. Uiteraard vereist dat een grondige aanpak van de elementen die onze activiteiten opnieuw succesvol kunnen maken.”

De Ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft vrijdag groen licht gegeven om de doorstart van alle winkels mogelijk te maken. “Hiermee geeft de rechtbank het positief signaal naar de onderneming, het personeel en en klanten dat er wel degelijk een toekomst is voor Groep Heylen”, aldus Boudry. “Wij hebben de ambitie om de onderneming opnieuw sterk op de kaart te zetten met een aantrekkelijk aanbod. Wij zijn aan vernieuwing toe en gaan stap voor stap een eigentijdse dynamiek uitbouwen zowel inzake producten, kwaliteit als dienstverlening.”

De huidige 55 personeelsleden blijven aan boord. De directie gaat hen betrekken om van de vernieuwingsoperatie een succes te maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.