HiGenius neemt bedrijf van Jacky Jackmaert over

4CPM, het schoonmaakbedrijf van Jacky Jackmaert, komt onder de vleugels van sectorgenoot Higenius (Groep Vandeweyer). De 70 personeelsleden van de Genkse onderneming zorgen daarmee voor een quasi verdubbeling van de schoonmaakafdeling bij Higenius. "De schaalvergroting brengt ons naar het volgende professionele niveau, zonder in te boeten op het familiale karakter van onze organisatie", zegt Michiel Vandeweyer, CEO van Higenius.

Jacky Jackmaert is een gekende ondernemer in Limburg, die doorheen de jaren een ijzersterke reputatie heeft opgebouwd in de schoonmaaksector. Onder zijn vleugels groeide 4CPM uit tot een alom gewaardeerde speler in de reiniging van bedrijven, kantoren en gemeenschapsvoorzieningen. Het team bestaat vandaag uit ongeveer 70 medewerkers, die voornamelijk klanten bedienen in Midden-Limburg en aan de Maaskant.

"Omdat Jacky intussen 68 jaar is geworden en het professioneel wat kalmer aan wil gaan doen, is hij op zoek gegaan naar een overnemer", vertelt Michiel Vandeweyer van Higenius. "Het was voor hem belangrijk dat zijn medewerkers in dezelfde familiale sfeer zouden terechtkomen. Zo is zijn keuze gevallen op Higenius Groep. Wij hanteren inderdaad dezelfde visie op ondernemerschap, waarbij de kwaliteitszorg voor het afgeleverde werk en de open, hartelijke sfeer onder de collega's, de voornaamste prioriteiten zijn."

In de praktijk verandert er in eerste instantie niet zoveel, omdat de medewerkers van 4CPM hun trouwe klanten zullen blijven bedienen en ook hun aanspreekpunt binnen de onderneming ongewijzigd blijft. "Uiteraard zullen we wel de synergievoordelen tussen beide bedrijven benutten", aldus Michiel Vandeweyer. Ik denk aan de algemene introductie van nieuwe, digitale technieken, waar Higenius op dit moment een stapje verder in staat. En zo wordt ons bedrijf stap voor stap groter, sterker en stabieler. Dat is goed nieuws voor de werkgelegenheid op lange termijn en sterkt ons in de ambitie om spoedig de kaap van 6 miljoen euro omzet in onze schoonmaakdivisie te overschrijden. U hoort nog van ons!"