Nieuws Limburg Hightech laboratorium helpt Limburgse kmo’s

Hightech laboratorium helpt Limburgse kmo’s

Hightech laboratorium helpt Limburgse kmo’s

Iedereen heeft de mond vol van innovatie en digitalisering, maar er een succesvolle business mee opbouwen, is een ander paar mouwen. Om Limburgse bedrijven een flink handje te helpen bij deze processen, is in Diepenbeek een labo geopend, waar alle technieken van robotica, 3D-printing of gespecialiseerde lasers kunnen getest worden. Dankzij subsidies is de proeftuin beschikbaar voor een ruime doelgroep van bedrijven.

Via het Europese Interreg-programma kan er 4,3 miljoen euro worden uitgetrokken om de kennis te bundelen en zal bij het technologiecentrum Sirris in Diepenbeek een gezamenlijke lab-infrastructuur ontwikkeld worden die ter beschikking staat van de kmo’s uit de grensregio”, aldus Inge Moors, gedeputeerde van Europese Aangelegenheden.

Een aantal van de machines en robots staan klaar om productontwikkeling te faciliteren. Knappe koppen van onderzoeksinstellingen als de KU Leuven, werken mee om de apparatuur efficiënt in te zetten ten behoeve van de lokale bedrijven.

“Een dergelijk lab is in België, en zelfs daarbuiten, uniek”, zegt Walter Auwers, Business Unit Manager bij Sirris. “Op de aanwezige apparatuur en machines worden sensoren aangebracht die op een slimme manier met elkaar verbonden kunnen worden. Daarmee kunnen we onderzoeken hoe het productieproces in de kmo verbeterd kan worden. We gaan bovendien na hoe de robots best kunnen gekoppeld worden met automatische productiemachines. Hierdoor vermijden bedrijven dat ze lange en dure tests moeten doen om een verkoopbaar product te maken. Wij streven naar het principe First Time Right, zodat er geen productieverlies is.”

Dankzij de subsidies zijn er bij Sirris in Diepenbeek tientallen ‘vouchers’ beschikbaar, waarmee bedrijven op een erg voordelige manier hun innovaties kunnen finetunen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortrijk, Tongeren
Kortrijk

Tongerse wordt baas van Barco

De Tongerse An Steegen wordt vanaf 1 oktober co-CEO bij de Kortrijkse beeldvormingsgroep Barco. Zij zal dan samen met Charles… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.