Hilde Crevits: “We gaan door met Noord-Zuid”

“Ook al vernietigt de Raad van State de huidige plannen voor de verdere aanleg van de Noord-Zuid in Limburg, dan nog zullen we doorgaan ermee. Hoe of wat, dat is nog te vroeg om nu al te zeggen. Maar de Noord-Zuid komt er.” Dat heeft Vlaams minister Hilde Crevits van Openbare Werken en Mobiliteit in Hasselt gezegd in een reactie op de nakende uitspraak van de Raad van State in een zaak die door natuurjongens is aangespannen.

Hilde Crevits De minister betreurt de stap van de milieuorganisaties, ondanks het brede overleg over de partijgrenzen heen, dat aan de beslissing voor een omleidingsweg is vooraf gegaan. “Maar de Noord-Zuid is niet alleen belangrijk voor Limburg, deze ontsluiting is ook van belang voor Vlaanderen. We zullen dus een oplossing op het terrein moeten zoeken, ook bij een vernietiging van de huidige plannen.”

Crevits wees er nog op dat de nodige middelen voor de verdere aanleg van de Noord-Zuid wel degelijk zijn vastgelegd. “Daar ligt het probleem dus niet,” aldus nog de minister.