Hilde Peerlings (Delorge Group) wint 9e Livia Award

De negende Livia-award - een onderscheiding voor vrouwelijke ondernemers - is vrijdagavond toegekend aan Hilde Peerlings van de Groep Delorge-Peerlings (VW-Audi-Skoda). Ze heeft de operationele leiding over 150 medewerkers en zes vestigingen.

Ze haalde het in de finale van Patricia Robinne van Idearté en het duo Kim Hardy en Kim Severy van Mamzel. Hilde Peerlings kreeg een exclusief juweel overhandigd tijdens het Zomerfeest van KMO Contact Limburg, de kmo-poot van Unizo-Limburg.

Hilde Peerlings LiviaHilde Peerlings begon haar loopbaan in de verzekerings- en financiële wereld. In 1999 gaf ze die job op en startte ze samen met haar broer een zaak in de automobielsector. In 2005 opende ze haar eigen garage. Het bedrijf groeide snel en vorig jaar volgde de fusie met Delorge. De jury koos haar voor de Livia Award omdat het nog steeds vrij uniek is dat een vrouw op dergelijk niveau actief is in de automobielsector. "Hilde Peerlings is er in geslaagd om met veel succes haar eigen zaak uit de grond te stampen, want amper 7 jaar na de start werd ze al uitgeroepen tot ‘dealer van het jaar’ door invoerder d’Ieteren," zo staat in het juryrapport

"Ik ben toch verrast," zegt Hilde Peerlings in een eerste reactie. "De anderen waren immers ook straffe kandidaten." Als ondernemer heeft Hilde diverse stokpaardjes. Klantenbehandeling en klantentevredenheid zijn voor haar absoluut prioriteit. Maar ook het menselijk kapitaal is essentieel: “Ik heb altijd veel uitdaging gevonden in het HR-gedeelte: mijn personeel naar een hoger niveau brengen vind ik bijzonder boeiend én belangrijk.” Daarnaast gaat er ook heel veel aandacht naar de financiële gezondheid van het bedrijf, waar de winst maximaal wordt geherinvesteerd in de onderneming.

KMe/DC