Nieuws Limburg Hippe tv-studio’s voor interactieve bedrijven

Hippe tv-studio’s voor interactieve bedrijven

Hippe tv-studio’s voor interactieve bedrijven

Bij Painting with Light in Genk hadden ze er al ééntje, maar nu komen er nog eens zeven moderne tv-studio’s voor het opnemen en streamen van digitale events bij. Een consortium van Limburgse toppers heeft er ineens zes gebouwd op de Corda Campus en nog eentje wordt door PFL uitgerold in Watt17 (Heusden-Zolder).

Digitale debatten, boardmeetings, optredens, video-opnames of presentaties: dat wordt voortaan mogelijk in het Corda Theater. Corda Campus slaat hiervoor de handen in elkaar met Total-e, To The Point Events en Medialife en zorgt daarmee voor de grootste interactieve tv-setting van Limburg. De zes tv-studio’s zijn samen goed voor meer dan 1600 m² aan videoruimte, 30 m² ledwalls, 28 displays van 50 inch en 210 lichtpunten. “De nieuwe setting geeft bedrijven de kans om op een unieke, digitale manier uit de hoek te komen”, zegt Corda-directeur Raf Degens. “Onze locatie bevat nu zes digitale en interactieve tv studio’s, die telkens aangepast worden aan de wensen van het bedrijf. De verschillende set-ups hebben elk een eigen verhaal, waardoor elke insteek mogelijk wordt. Daarmee komen we tegemoet aan de vragen van vele bedrijven om in coronatijd op een veilige, innovatieve en verfrissende manier een boodschap te kunnen overbrengen. Ik ben dan ook heel erg trots dat we samen met drie Limburgse topbedrijven dit unieke concept kunnen realiseren op onze campus.”

Watt17
En ook PFL heeft een nieuwe tv-studio gebouwd in Limburg, waar bedrijven hun volledig virtuele of hybride events kunnen opzetten. Het gaat eerder om een hub, waar lokale vertegenwoordigers van bedrijven kunnen vergaderen of opnames maken als onderdeel van een nationaal of zelfs internationaal event. “Zo wordt er heel wat reistijd, geld én CO2-uitstoot bespaard”, zegt Dominic De Gruyter van PFL. “We breiden de formule uit naar heel Europa, zodat we op grote schaal internationale vergaderingen en events kunnen organiseren.” De Limburgs hub komt in Watt17 in Heusden-Zolder. Ook in Brussel, Antwerpen en Turnhout heeft PFL alvast nieuwe studio’s klaargestoomd.

Experimenteren

Omdat heel wat bedrijven zelf nog worstelen met audiovisuele vergaderingen, heeft Voka Limburg trouwens een nieuw initiatief op de rails gezet. Er gaan digitale experimenteer-ruimtes komen waar KMO’s op een voordelige manier nieuwe technologie kunnen testen. Vlaams minister Hilde Crevits maakt één miljoen euro subsidie vrij voor het Limburgse project, dat Voka hier samen uitvoert met Hogeschool PXL, UHasselt, T2 Campus, Sirris en Flanders Make.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.