Nieuws Limburg Hobby wordt bedrijf: koeien kweken en verkopen

Hobby wordt bedrijf: koeien kweken en verkopen

Hobby wordt bedrijf: koeien kweken en verkopen

Wat doen 3 vrienden die een passie delen voor het kweken, grootbrengen en vermarkten van runderen? Ze richten samen een innovatief bedrijfje op. SAMEN-EEN-KOE is de naam van een gloednieuwe website, waarop consumenten een pakketje vers rundsvlees kunnen bestellen. Eens het beest voor 100% verkocht is, wordt het geslacht, netjes verdeeld in pakketjes van zo’n 10 kg vers vlees (van biefstuk en entrecote tot gehakt en stoofvlees) en gratis aan huis geleverd. Het is een moderne variant van een eeuwenoude traditie, waarbij de veehouder rechtstreeks zijn klanten bedient. Bijgevolg is het ook qua prijszetting interessant.

Sameneenkoe“Voor 2 van ons is dit een pure hobby,” vertelt Roel Hungenaert, één van de 3 Maaseikse vrienden die gestart zijn met SAMENEENKOE. “De derde is ambachtelijk slager, en beschikt dus over alle materialen en ingrediënten voor een professionele verwerking van de dieren. Samen zorgen we voor ambachtelijk verwerkt vlees, dat gegarandeerd aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Onze runderen hebben alleen gegrazen op de Limburgse Maasvlaktes en van het allerbeste voeder gekregen: eigen maïs, eigen granen, eigen ingemaakt gras, hooi en aardappelen. Dat maakt het verschil…”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.