Nieuws Limburg Hödlmayr investeert 1,5 miljoen in Tongerse vestiging

Hödlmayr investeert 1,5 miljoen in Tongerse vestiging

Hödlmayr investeert 1,5 miljoen in Tongerse vestiging

Hödlmayr Logistics Belgium, gevestigd in Tongeren, gaat dit jaar nog fors investeren in zowel voertuigen, gebouwen als mensen. De specialist in het transport van auto’s is tevreden over het afgelopen boekjaar, en heeft heel wat nieuwe overeenkomsten afgesloten om de vestiging in Tongeren nieuwe impulsen te geven.

Hödlmayr Logistics Belgium telt 170 medewerkers is daarmee één van de grootste werkgevers in het departement voertuiglogistiek in België. Het bedrijf beschikt over 78 gespecialiseerde vrachtwagens voor het transport van 415.000 auto’s per jaar. De opslagcapaciteit in Tongeren bedraagt 132.000 m2, dat zijn ongeveer 5.200 standplaatsen. Nog kenmerkend: op 50 procent van het dakoppervlak liggen er zonnepanelen, die 1.200 huishoudens in Tongeren voorzien van stroom. De omzet van de Hödlmayr in België bedraagt 38 miljoen euro.

Daar is zaakvoerder Michael Geschke heel tevreden mee. Er wordt dan ook verder geïnvesteerd. “Naast de consequente uitbreiding van de portefeuille werd op het einde van vorig jaar geld vrijgemaakt voor het vergroten en moderniseren van de verblijfsruimten voor chauffeurs”, zegt hij. “Daardoor zijn er in Tongeren nu ook slaapmogelijkheden beschikbaar. Wifi-hotspots op alle plaatsen waar de chauffeurs verblijven, is een bijkomende service.”

Voor 2018 blijft hij ambitieus: “Ons grootste doel voor dit jaar is het succesvol verderzetten van de weg die we zijn ingeslagen. Om dit te garanderen, zijn verdere investeringen nodig. Zo worden er in 2018 in totaal acht nieuwe Euro6-trucks aangekocht. Verder ontstaan er binnenkort vier moderne, multifunctionele arbeidsplaatsen in onze lakkerij. De investeringen voor beide plannen bedragen alleen al 1,5 miljoen euro”, besluit de Managing Director van de Oostenrijkse multinational.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken, Maasmechelen
Lanaken

Meers neemt Gebroeders Crijns over

Na jaren van intense samenwerking gaat logistiek- en transportbedrijf Gebroeders Crijns uit Maasmechelen deel uitmaken van Meers Transport uit Lanaken.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.