Nieuws Limburg “Hoe door de crisis geraken? Door te werken!”

“Hoe door de crisis geraken? Door te werken!”

“Hoe door de crisis geraken? Door te werken!”

“Alle economische activiteiten die veilig kunnen uitgevoerd worden, moeten groen licht krijgen. De overdreven beperkingen die vandaag worden opgelegd, belemmeren dat ondernemers hun brood verdienen, en schaadt het grondwettelijk recht op ondernemen.” Dat vindt Unizo Limburg, dat met een video (zie hieronder) en een petitie de overheid oproept om niet-essentiële coronaregels op te heffen en de economie de nodige vrijheid te geven. “Laat ons ondernemen”, zo luidt de slogan.

Gedelegeerd bestuurder Bart Lodewyckx is duidelijk: “De essentiële coronaregels moeten worden toegepast, daarover zijn we het eens. Maar alles wat veilig georganiseerd kan worden, moet ook georganiseerd kunnen worden. Of het nu gaat over toerisme, bouwwerven, events, beurzen, feesten of gewoon werken op kantoor: alles wat veilig kan, moet mogen. En bijna alle activiteiten kunnen ook veilig. Laat ons dus ondernemen! Een verdere beknotting schaadt ons grondwettelijk recht op ondernemen. En daar lijden we met zijn allen onder. Zeker de kleinere ondernemingen uit de zwaarder getroffen sectoren. Dat mogen we niet laten gebeuren. Ook in de toekomst, tot en met 2021, hebben we nog ondersteuningsmaatregelen nodig, weliswaar toegespitst op de individuele bedrijven en sectoren die de hulp het meeste nodig hebben.” Lodewyckx besluit met een oproep: “Politici, weet dat jullie spelen met het vertrouwen van mensen. Zelfs wie veel begrip heeft voor de complexiteit van ons land, kan dit niet langer aanvaarden. Dit land heeft dringend een federale regering nodig.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.